Homepagina > Ingrediënten > Vis > Schaal- en schelpdieren > Wijngaardslak [Helix spp]

Wijngaardslak [Helix spp]

donderdag 6 mei 2004, door wim

Deze slakken vind je ook hier, maar het is, vanwege mogelijke parasieten, niet aan te raden ze in ’t wild te verzamelen. Ze worden veel gekweekt, ook in België en zijn relatief goedkoop. Helix pomatia, de grote wijgaardslak is ’t populairst bij kwekers, maar in Frankrijk wordt ook "Le petit gris" of Helix aspersa gekweekt.

Wijngaardslakken

De Belgische worden door het Waalse gewest gepromoot als "Escargots Fermier" en zijn van topkwaliteit. De kwekers worden niet alleen op methodes, maar ook op culinaire vakbekwaamheid gecontroleerd.

Meestal worden ze bereid verkocht, met de kruidenboter in de schelp. Je hoeft ze alleen maar op te warmen in de oven.

Frans: Escargots de Bourgogne.

Dit artikel beantwoorden