Homepagina > Recepten > Video recepten > Zoetzure groenten uit Réunion (atjar)

Zoetzure groenten uit Réunion (atjar)

dinsdag 2 november 2010, door wim

Iedereen kent atjar tjampoer van bij de chinees. Worteltjes, witte kool, azijn en suiker. Meer is het niet. Dat serveert men dan bij de al even vlakke loempia. Dat het beter kan, bewijst deze chef uit Réunion met z’n zeer aromatische en ongelooflijk lekkere, kruidige atjar. Voor wie eens wat anders wil dan pickles of atjar uit een potje.

Ingrediënten

- sperziebonen
- wortelen
- bloemkool
- witte kool
- citroenen
- uien
- kurkuma poeder of verse kurkuma wortel, in julienne gesneden
- look, fijngehakt
- verse gember, fijngehakt
- verse groene chili pepers, fijngehakt
- komijnzaadjes
- zwarte mosterdzaadjes
- venkelzaadjes, samen met de komijn en de mosterdzaadjes fijngemaakt in de vijzel
- azijn

Dit artikel beantwoorden