Homepagina > Ingrediënten > Vruchten > Paddenstoelen > Wilde paddenstoelen > Zomertruffel [Tuber aestivum]

Zomertruffel [Tuber aestivum]

vrijdag 21 mei 2004, door wim

Minder frequent in de handel en voor de amateur ook niet makkelijk te vinden, want ze groeien net als hun bekende soortgenoten, de zwarte truffel en de witte truffel, onder de grond.

Een minder bekende truffelsoort, die o.a. in Engeland op kalkrijke gronden gevonden wordt. Hier zijn ze zeldzaam en kan je ze vrijwel alleen in Limburg en de Ardennen vinden.

Toch werden deze zomertruffels vroeger regelmatig gegeten. Zo wordt de zomertruffel genoemd in "Household management", het uit 1861 daterende Engelse standaardwerk van Mrs. Beeton, die er blijkbaar regelmatig op de plaatselijke markt vindt.

Biologen zijn er nog niet uit, chefs wel. Culinair is dit duidelijk een andere soort dan de Bourgondische truffel, T. uncinatum, maar met zwammen weet je nooit zeker. Het zou dus wel eens kunnen dat de biologen het één soort vinden. Bovendien noemt men ze soms ook "Herfsttruffel"...

1 Bericht

  • Zomertruffel [Tuber aestivum] Le 18 april 2011 à 18:42

    Deze zometruffels (Tuber Aestivum) alsook de witte Bianchetto truffel, truffelzout, truffelhoning, truffelboter, truffelsauzen en truffelsnijders worden verkocht bij Vom Fass winkels in Aalst, Gent, Halle, Heist-op-den-Berg en Geraardsbergen!
    Deze worden geïmporteerd uit Acqualagna (Italië) door groothandel Exquisito (exquisito.be) en verdeeld naar speciaalzaken in de Benelux.

    Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden