Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Garnalen "De Jonghe"

Garnalen "De Jonghe"

vrijdag 26 mei 2006, door wim

Henri De jonghe was een Vlaming die in Chicago het legendarische "De Jonghe’s restaurant" uitbaatte tot eind negentiende eeuw.

Ingrediënten


- 1 kg grote garnalen
- 1 glaasje armagnac
- pakje boter
- enkele tenen look
- bosje verse peterselie
- bosje verse dragon
- bosje verse bieslook
- 4 sjalotjes
- een koffielepel gedroogde tijm
- broodkruim of paneermeel
- nootmuskaat of foelie
- versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Ontdoe de garnalen van pantser en darmkanaal. Maak de verse kruiden en de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Je hebt van de dragon ongeveer één soeplepel nodig, van de peterselie en de bieslook het dubbele. Wrijf de tenen look met wat grof zout fijn in de mortier of maak ze tot puree in de blender.

Meng de verse kruiden, de gehakte sjalot in een kom met 100 g boter, 50 g paneermeel, tijm, een flinke snuif foelie of nootmuskaat en flink peper en zout naar smaak.

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

Bereiding

Leg de garnalen dakpangewijs in een beboterde ovenschaal. Besprenkel met de armagnac, kruid met peper en zout en verdeel de kruidenpaneermeelmengeling er gelijkmatig in een dun laagje over.

Zet een kwartier in de oven en dan nog vijf minuten onder de grill met de ovendeur op een kier, om een mooi bruin korstje te vormen.

Serveer met gekookte witte rijst of rijst in de oven.

Dit artikel beantwoorden