Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Rundsvlees > Grison > Een bericht plaatsen

Een bericht plaatsen

Als antwoord op:

  • Grison

    7 mei 2004, door wim

    Grison is licht gepekeld en gedroogd rundsvlees. Het komt traditioneel uit de Alpen en is duur, want de bereiding duurt lang. Het wordt in zeer dunne plakjes gesneden, anders is het ronduit taai.
    Een vergelijkbare verduurzaamde vleeswaar is pemmican, dat door trappers, indianen en eskimos gebruikt werd. Het is in de VS en soms ook hier te koop als "beef jerky". Het zijn, in tegenstelling tot grison, lange strengen gedroogd taai vlees, waar je als echte cowboy, uren lekker kan op (...)

Wie ben je?
Aanmelden
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

webverwijzing

(Als je bericht naar een artikel op het web verwijst of naar een pagina die meer informatie bevat, kun je hier de titel en de URL van deze webverwijzing invoeren.)