Homepagina > Je bent wat je eet > Voedingsadditieven > Structuurverbeteraars > Kleurstoffen > E150c ammonia karamel > Een bericht plaatsen

Een bericht plaatsen

Als antwoord op:

  • E150c ammonia karamel

    31 maart 2004, door wim

    Giftige bruine kleurstof, gemaakt door suikers droog te verhitten in aanwezigheid van ammoniak.
    Het wordt gebruikt in allerlei voeding, van bier en sterke drank over gebak en brood tot sojasaus.
    Acceptabele dagelijkse inname (ADI): Tot 200 mg/kg lichaamsgewicht.
    Verhindert de opname van vitamine B1. Mogelijk gevaarlijk voor astmalijders. Bijwerkingen zijn eigenlijk alleen bekend van E150c en d, waarbij vooral darmklachten gemeld worden bij hoge inname van deze stoffen. Echter, karamel is (...)

Wie ben je?
Aanmelden
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

webverwijzing

(Als je bericht naar een artikel op het web verwijst of naar een pagina die meer informatie bevat, kun je hier de titel en de URL van deze webverwijzing invoeren.)