Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Deeg > Boterroom, Crème au beurre > Boterroom, Crème au beurre > Een bericht plaatsen

Een bericht plaatsen

Als antwoord op:

Boterroom, Crème au beurre

17 juni 2016 12:20, door wim

Dat doe ik ook wel eens.
Het filmpje is de klassieke Franse manier. Het komt dus niet helemaal overeen met mijn recept.
Hoeveelheden in het filmpje: 250 g boter, 250 g suiker en 8 eidooiers. Het eiwit wordt niet gebruikt. De suiker wordt verhit tot 121°C of tot het water verdampt is en het koken lijkt te vertragen.
Hij laat de suiker langs de rand van de glazen kom lopen om hem af te koelen. Eens de suiker bij de eidooiers is, laat hij tien minuten kloppen op hoogste snelheid om verder af te koelen. De boter voegt hij op halve snelheid toe. Dan zet hij hem 2 minuten op hoogste (...)

Wie ben je?
Aanmelden
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

webverwijzing

(Als je bericht naar een artikel op het web verwijst of naar een pagina die meer informatie bevat, kun je hier de titel en de URL van deze webverwijzing invoeren.)