Homepagina > Recepten > Dranken > Vlierbloesem champagne > Vlierbloesem champagne > Een bericht plaatsen

Een bericht plaatsen

Als antwoord op:

Vlierbloesem champagne

30 mei 2012 10:58, door Raven

De drank gist doordat er een natuurlijke gist op vlierbloesem zit. je kan de schermen dan ook beter niet wassen maar met de hand eventuele kevertjes eruit plukken. Het gisten zelf - omzetten van suiker door gist- gaat vanzelf en is de reden dat de flessen onder druk komen. Zelf laat ik altijd een week of twee gisten in een grote wijnfles (20 liter) met een waterslot. Wanneer het mengsel minder heftig begint te bubbelen is dat een teken dat de suiker op begint te raken en de gist uitgeput raakt. Ik bottel vervolgens de drank in lege grolschflessen; nooit een probleem met overdruk, daar (...)

Wie ben je?
Aanmelden
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

webverwijzing

(Als je bericht naar een artikel op het web verwijst of naar een pagina die meer informatie bevat, kun je hier de titel en de URL van deze webverwijzing invoeren.)