Homepagina > Ingrediënten > Kruiden > Groene kruiden > Pandan blad [Pandanus amaryllifolius] > Een bericht plaatsen

Een bericht plaatsen

Als antwoord op:

  • Pandan blad [Pandanus amaryllifolius]

    2 mei 2012, door wim

    Pandan is het blad van een tropische schroefpalm, de Pandanus amaryllifolius syn. P. latifolius. Hij is het enige lid van het Pandanus geslacht met aromatische bladeren.
    De plant is in het wild uiterst zeldzaam, maar wordt veel gekweekt als smaakmaker voor Aziatische (rijst) gerechten. Enkel de bladeren worden gebruikt en die geven een wat hooi- of zelfs nootachtig aroma. Ze worden meegekookt of eerst geweekt in kokosmelk die dan later aan het gerecht wordt toegevoegd. Vooral in Thailand, (...)

Wie ben je?
Aanmelden
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

webverwijzing

(Als je bericht naar een artikel op het web verwijst of naar een pagina die meer informatie bevat, kun je hier de titel en de URL van deze webverwijzing invoeren.)