Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Sauzen > Godard saus > Een bericht plaatsen

Een bericht plaatsen

Als antwoord op:

  • Godard saus

    12 februari 2014, door wim

    Godard saus was vroeger een "sauche riche", een saus voor opscheppers. Het was een manier om te laten zien dat het geld mocht kosten. Je vond ze dus op zondag in de bourgeoisie en bij feestmaaltijden zoals huwelijken. Een "runderhaas à la Godard" was het pronkstuk van een rijkelijke feestmaaltijd.
    De ingrediënten van de saus logen er dan ook niet om: truffels, essence van andere paddenstoelen, tomaten, vleesnat, Madeira wijn... En, ja, tot de tweede wereldoorlog waren tomaten zeer duur. En (...)

Wie ben je?
Aanmelden
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

webverwijzing

(Als je bericht naar een artikel op het web verwijst of naar een pagina die meer informatie bevat, kun je hier de titel en de URL van deze webverwijzing invoeren.)