Homepagina > Ingrediënten > Suiker en ander zoets > Luikse perenstroop > Luikse perenstroop > Een bericht plaatsen

Een bericht plaatsen

Als antwoord op:

Luikse perenstroop

4 oktober 2007 17:39, door wim

Vollediger citaat van "Het land van Herve":
De kweker brengt zijn vruchten naar het bedrijf. Hij stort het fruit in een grote kist die “pallox” wordt genoemd en die door de ambachtsman wordt gewogen. Vervolgens worden de “palloxen” naar de stroopfabriek gebracht en de koperen kuipen met vruchten gevuld. Het fruit wordt met de steeltjes, de schil en het kroontje 10 tot 12 uur op een zacht vuurtje gekookt. Vervolgens stort de ambachtsman de vruchten in de pers. Doorgaans giet hij vijf emmers vruchten in de kuip en dekt hij die af met een jutedoek. Zo brengt hij verschillende lagen aan tot de (...)

Wie ben je?
Aanmelden
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

webverwijzing

(Als je bericht naar een artikel op het web verwijst of naar een pagina die meer informatie bevat, kun je hier de titel en de URL van deze webverwijzing invoeren.)