Homepagina > Je bent wat je eet > Voedingsadditieven > Structuurverbeteraars > Verdikkingsmiddelen > E407 carrageen > Een bericht plaatsen

Een bericht plaatsen

Als antwoord op:

  • E407 carrageen

    4 oktober, door wim

    Natuurlijk polysaccharide, gewonnen uit Iers mos, zeewier en vooral uit tropische wieren van het genus Kappaphycus en Eucheuma. Doordat het niet verteert, levert het ook geen caloriën.
    Toepassing vindt het voornamelijk als verdikkingsmiddel, maar ook om bier of alcohol te klaren en als stabilisator in zuivel.
    Het wordt veel gebruikt in zeer uiteenlopende produkten van chocomelk tot saus, maar ook in room, ketchup, boter, ijs, instant soep, yoghurtdrink, salades...
    Dit additief wordt nog (...)

Wie ben je?
Aanmelden
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.

webverwijzing

(Als je bericht naar een artikel op het web verwijst of naar een pagina die meer informatie bevat, kun je hier de titel en de URL van deze webverwijzing invoeren.)